KLASSLİG FUTBOL FEDERASYONU
2023-2024 SEZONU TAKVİMİ VE KURAL KİTAPÇIĞI
Klasslig bir Nurex Events ürünüdür.
2023-2024 SEZONU TAKVİMİ
AÇILIŞ SEZONU
LİG MAÇLARI : 1 MAYIS 2023 - 29 EKİM 2023
GRUP MAÇLARI : 6 KASIM 2023 - 23 KASIM 2023
SON 16 : 26 KASIM 2023
ÇEYREK FİNAL : 3 ARALIK 2023
YARI FİNAL : 10 ARALIK 2023
FİNAL : 17 ARALIK 2023
SÜPER KUPA : 24 ARALIK 2023
KAPANIŞ SEZONU
LİG MAÇLARI : 1 KASIM 2023 - 28 NİSAN 2024
GRUP MAÇLARI : 6 MAYIS 2024 - 23 MAYIS 2024
SON 16 : 26 MAYIS 2024
ÇEYREK FİNAL : 2 HAZİRAN 2024
YARI FİNAL : 9 HAZİRAN 2024
FİNAL : 16 HAZİRAN 2024
SÜPER KUPA : 23 HAZİRAN 2024
AÇIKLAMALAR
Her sezon 7 farklı kulvarda kupa ödülü olacaktır.
1 – Avrupa Yakası Liginde 1. olan takıma (Avrupa Yakası Lig Şampiyonu) kupası verilir.
2 – Anadolu Yakası Liginde 1. olan takıma (Anadolu Yakası Lig Şampiyonu) kupası verilir.
3 ve 4 – (Şampiyonlar Ligi) Avrupa veya Anadolu Yakası Liginde ilk 8 sırada bitiren takımlar SON 16 statüsünden direkt olarak başlar. 9. – 12. Sıradaki takımlar 1. Torbada, 13. – 16 sıradaki takımlar 2. Torbada, 17. – 20. Sıradaki takımlar 3. Torbada, 21. – 24. Sıradaki takımlar 4. Torbada yer alır.
Grup maçları tamamlandıktan sonra ilk 2 sırada bitiren takımlar Şampiyonlar Ligi Son 16 statüsüne katılmaya hak kazanır.
Grubu 3. bitiren takım ise Avrupa Ligine gider.
Grubu 4. bitiren takım sezona veda etmiş olur.
Şampiyonlar Ligini kazanan takımın logosuna 1 yıldız eklenir.
5 ve 6 – (Avrupa Ligi) Son 16 belirlendikten sonra elenen 4 takım ile grup 3. leri arasında oynanır. Son 16 turunda elenen 8 takım arasından lig sıralamasında en çok puana sahip olan 4 takım Avrupa Ligine katılmaya hak kazanır.
7 – Şampiyonlar Ligi şampiyonları arasında oynanacak olan maçın kazananına (Süper Kupa) şampiyonluğu kupası verilir.
GENEL KURALLAR
A) KlassLig, takımları internet üzerinde buluşturan ve onlara farklı rakiplerle keyifli müsabakalar yaptırarak bu müsabakalarında profesyonel bir futbol atmosferi yaratan Türkiye'nin en Klas halı saha ligidir.
B) Galibiyet 3 Beraberlik 1 Mağlubiyet durumunda aynı Puan'da kalırsınız. Klasslig Ligi’nde herhangi bir ekstra puan kazanma gibi bir durum yoktur.
C) Klasslig Ligi, yılda 2 sezon olmak üzere Açılış Sezonu ve Kapanış Sezonu şeklinde oynanır.
Mayıs ve Ekim ayları arasında Açılış Sezonu oynanırken, Kasım ve Nisan ayları arasında Kapanış Sezonu oynanır.
D) Play-Off 2 ay sürer. Açılış Sezonu için Kasım ve Aralık ayları arasında oynanırken, Kapanış Sezonu için Mayıs ve Haziran ayları arasında oynanır.
E) İki takım, bir sezon içerisinde kendi arasında en fazla 2 müsabaka gerçekleştirebilir.
F) Play-Off müsabakasına katılmak için en az 8 lig maçı ve ilk 20 içerisinde olmanız gerekmektedir.
G) Klasslig Ligi'ne herhangi bir son başvuru tarihi yoktur. Herkes, istediği zaman lige kaydolup, ligde mücadele etmeye başlayabilir.
H) Klasslig Ligi belirtilen tarihleri değiştirme hakkını saklı tutar. Yapılmış / yapılacak değişiklikler derhal web sitesinde ilan edilir.
TAKIM İSİMLERİ
A) Takımlar, sisteme giriş esnasında kendi belirledikleri özel bir takım ismi ile müracaat edeceklerdir. Bu özel isim Türkçe ya da yabancı bir kelime olabilir, ancak siyasi mesaj içeren, küfürlü, pornografik, hukuka ve ahlaka aykırı, kişi veya kurumları rencide edici vb. takım isimleri kullanılamaz. Sıradan bir insanın azami ölçüde özen gösterdiği halde yine de fark edemeyeceği şekilde konulan isimler sonucu kişi ve kurumlara gelecek zararlarda, Klasslig Ligi sorumluluk kabul etmeyecektir. Olası bir zarar sonucu Klasslig Ligi zarara neden olmuş takıma karşı rücu hakkını saklı tutar.
B) Organizasyon komitesinin uygun bulmadığı takım isimleri değiştirilir, aksi halde o takım Klasslig Ligi müsabakalarında yer alamaz.
C) Bir takım isminin bu maddenin A) bendinde sayılan özelliklere aykırılık oluşturduğunun sonradan saptanması durumunda, ilgili takıma Klasslig Ligi Merkez Disiplin Kurulu ismini değiştirmesi için 7 gün süre verir. Bu süre zarfında, takım ismini değiştirmezse ligden ihraç edilir.
OYUNCU SAYISI VE NİTELİKLERİ
A) Klasslig Ligi'ne, 15 yaş üstündeki kişiler katılabilir. Bu maddeye aykırılık oluşturacak şekilde, aldatmaya yönelik davranışlar ile turnuvaya katılan oyuncularla ilgili olarak, Klasslig Ligi Organizasyon Komitesi hiçbir sorumluluğu kabul etmez. Bu maddenin ihlali sonucunda hükmen mağlubiyet ve galibiyet kararı verilmez.
B) Takım kadroları en fazla 20 oyuncudan oluşur. Müsabakalar 7 kişi ile oynanır.
C) Klasslig Ligi'nde her takım lig başlangıcından itibaren Play-Off'lara kadar sınırsız misafir oyuncuyla çıkma hakkına sahiptir. PlayOff'larda en az 7 kişilik, en çok 20 kişilik kadrosunu www.klasslig.com internet sitesinde oluşturmuş olmalıdır. (Tüm oyuncuların TC Kimlik numaralarını ve doğum tarihlerini sisteme girmiş şekilde üye olmaları gereklidir)
D) Oyuncular müsabaka süresince resmi kimliklerini yanında bulundurmak zorundadır. Müsabakalar sırasında rakibin itirazlarına müteakip, saha koordinatörü gerekli gördüğü takdirde kimlik kontrolü yapabilir. Kontroller yapıldıktan sonra müsabaka oynanır, koordinatörden gelen bilgileri araştıran Merkez Disiplin Kurulu müsabakayla ilgili kararını verir. İtirazı, yalnızca ilgili müsabakada oynayan takımların kaptanları yapabilirler. Kaptanlar, rakip oyuncularla ilgili itirazlarını müsabaka bitiminden itibaren 24 saat içinde gerçekleştirmelilerdir. Play-Off müsabakalarında itiraz süresi 24 saat içinde yapılmalıdır. Bu süreler dışında yapılacak itirazlar, Merkez Disiplin Kurulu toplantı gündemine alınmayacaktır.
E) Oyuncu transferleri, oyuncu değişikliği, müsabaka alımı, taraftarlarının davranışları ve takım kadrolarının takibinden takım kaptanı sorumludur. Dolayısıyla kaptanlar Klasslig Ligi kurallarını iyi bilmelidirler.
OYUNCULARIN GİYSİ VE GEREÇLERİ
A) Klasslig Ligi platformunda takımların sahaya forma ile gelme zorunluluğu yoktur. Ancak forması bulunmayan takımların Klasslig Ligi Organizasyon Komitesi'nin sağladığı sırt numaralı halı saha yeleklerini (BİP) giymesi zorunludur. BİP giymemek için muhakkak sırt numarasına sahip formalar giyilmesi gereklidir. Hakemler ve Saha koordinatörlerinin sırt numaralarına göre gerekli disiplin ve teknik uygulamaları kolaylıkla gerçekleştirebilmesi açısından aynı renkte kıyafetler giymek yeterli değildir. (Play-Off müsabakasında forma giyme zorunluluğu vardır)
B) Oyuncular plastik tabanlı suni çim kramponu veya halı saha ayakkabısı ile mücadele edecektir. Müsabakanın hakemi, oyuncunun ayakkabısının sahadaki diğer oyuncuların sağlığına zarar verebileceği kanaatine vardığı takdirde, ilgili oyuncuyu oynatmama yetkisine sahiptir.
C) Yaralanmalara neden olabilecek takıları takmak (gözlük, saat, yüzük, kolye, bileklik vs.) yasaktır. Hakem, bu özellikte takı takan bir oyuncunun bu takıları çıkarmasını istemekte yetkilidir.
D) Klasslig Ligi takımları üstlerindeki giysi vb. gereçlerde, yanlarında getirdikleri pankartlarda hiçbir şekilde siyasi logolar ve yazılar bulunduramazlar. Taraftarları hiçbir şekilde siyasi tezahürat yapamazlar. Oyuncuların ve taraftarların ırkçı söylem ve imalarda bulunması yasaktır. Bu kurala uyulmaması durumunda Klasslig Ligi Merkez Disiplin Kurulu; puan cezası, men cezası, takım ve oyunculara ihraç cezası verebilir.
GENEL OYUN KURALLARI
A) Klasslig Ligi'nde, ofsayt kuralı uygulanmaz.
B) Taç kuralı tüm sahalar için geçerlidir. Taç atışı elle yapılır.
C) Taç atışı kullanılırken tüm rakip oyuncular, atışı kullanan oyuncuya en az 1 metre uzaklıkta olmalıdırlar.
D) Taç atışından doğrudan bir gol atılamaz.
E) Taç atışından gelen top hiçbir oyuncuya temas etmeden rakip kaleye girerse, oyun kale vuruşu ile başlar.
F) Taç atışından gelen top hiçbir oyuncuya temas etmeden eğer kendi kalesine girerse, oyun köşe vuruşu ile başlar.
G) Kaleciler geri pasta topu elleriyle alamazlar.
H) Kale vuruşundan, rakip kaleye gol yapılabilir.
I) Kaleci degajından, rakip kaleye gol yapılabilir.
J) Kalecilerin eli ile attıkları topun kimseye değmeden rakip kaleye gol olması durumunda, gol geçersiz sayılır ve rakip takım oyuna kale vuruşu ile başlar.
K) Başlama vuruşundan direkt rakip kaleye gol yapılabilir.
L) Bir müsabaka da, takımların 5 oyuncu değiştirme hakkı vardır. Oyundan çıkan oyuncu oyuna tekrar dâhil olabilir, (Play Off maçlarında çıkan oyuncu oyuna tekrar dahil olamaz)
M) Müsabaka hakeminden izin almadan oyuncu değişikliği yapılamaz. Oyuncu değişikliği yapılması için önce hakemin izni, sonra da çıkan oyuncu ile giren oyuncunun kapı girişinde el teması yapması gerekmektedir. Müsabaka hakeminin izni olmadan yapılan bir değişiklikte hakem oyunu durdurur, kural ihlali yapan oyuncuya ihtar verilir, rakip takım lehine, oyunun durduğu sırada topun bulunduğu yerden bir endirekt serbest vuruş ile oyun yeniden başlatılır.
N) Takımlar, müsabaka içerisinde hakemin iznini almak kaydı ile oyunun durduğu bir anda, kalecilerini oyunda olan herhangi bir oyuncuyla değiştirebilirler. Kaleci değişimi, oyuncu değişikliği olarak sayılmaz ve 5 oyuncu değişikliği hakkından eksilmez. (Play Off maçlarında da geçerlidir)
O) Oyuncu değişikliği, oyunun hızını etkilemeyecek şekilde seri bir hızda yapılmalıdır. Oyuncu değişikliğini oyun hızını kasten düşürecek şekilde davranışta bulunan oyuncular hakem tarafından ihtarla cezalandırılır.
P) Hakem, bir veya birkaç oyuncunun oyun içindeki disiplini bozabileceğine ve anlık bir sinirle oyundan ihraç olabilecek psikolojiye büründüğüne kanaat getirdiği durumda, hem sahadaki oyun disiplinini, hem de oyuncuyu/oyuncuları korumak amacıyla beyaz kartını çıkarır. Oyuncu/oyuncular bu kartın ardından saha koordinatörünün kontrolünde oyun alanı dışına çıkarak 5 dakika bekleyip, ardından hakemden izin alarak tekrar oyuna girer/ler. Oyuncusu beyaz kart gören takımın eğer oyuncu değiştirme hakkı varsa beyaz kart gören oyuncu yerine yedek oyuncu girebilir. Bu değişiklik 5 oyuncu değiştirme hakkından düşmektedir. Beyaz kartın, sarı veya kırmızı kartla bir ilişkisi yoktur. Bu kart bir ceza değil, koruma unsurudur. Oyuncuya, sakinleşmesi ve oyundan ihraç olacak bir ihlal yapmaması için tanınan bir olanaktır.
Halı sahaların yan çizgisinde bulunan tellere/yan duvara çarpan top hiçbir oyuncuya temas etmeksizin, kaleye girmesi durumunda gol geçersiz sayılacaktır. Oyun; topun kendi kalesine girmesi durumunda kale vuruşu ile rakip kaleye girmesi durumunda ise, köşe vuruşu ile başlayacaktır.
R) Üstü fileyle kapalı halı sahaların üzerinde bulunan fileye çarpan top hiçbir oyuncuya temas etsin veya etmesin kaleye girerse gol olarak değer kazanacaktır.
S) Açık/üstü filesiz halı sahalarda üstten çıkarak, oyun alanı dışına çıkan toplarda oyun; eğer top aut çizgisi iz düşümünden çıkmışsa aut atışıyla, eğer top yan çizgilerin iz düşümünden çıkmışsa topun çıktığı yerden topa en son hangi takım oyuncusu dokunmuş ise aleyhine endirekt serbest vuruşla başlar.
T) Kapalı halı sahaların üzerinde bulunan çelik kemerlere top çarpıp yön değiştirdiği veya oyunun kaderine etki edebilecek şekilde oyuncuları yanılttığına müsabaka hakemin kanaat getirmesi halinde, oyun hakem atışı ile başlayacaktır.
U) Saha koordinatörü, aynı zamanda yardımcı hakem görevi de görür. Kendi gördüğü ve müsabaka hakeminin görüş açısında olmayan pozisyonlarda, uyarma yetkisine sahiptir. Ancak son kararı, müsabaka hakemi verir.
V) Eğer müsabaka hakem herhangi sebepten dolayı geçici olarak oyunu yönetemeyecek hale gelirse, oyun saha koordinatörünün denetimi altında devam edebilir.
MERKEZ DİSİPLİN KURULU
A) Merkez Disiplin Kurulu, Klasslig Ligi'nin asayişinden sorumlu olup, ligin yargı organı özelliğini taşır ve disiplin kararlarını alır.
B) Hakemleri tayin etme yetkisi tamamıyla Merkez Disiplin Kurulu'na aittir, takımların hakem seçme hakkı yoktur.
C) Ligdeki müsabakaların güvenli ve centilmence geçmesi için takımların lige kayıtlarında son kararı Klasslig Ligi Merkez Disiplin Kurulu verir. Takımların önceki turnuvalardan kayıtlı bulunan centilmenlik dışı davranışları veya müsabaka ücretindeki sorumluluklarını yerine getirmemeleri durumunun tespitinde Klasslig Ligi Merkez Disiplin Kurulu takımın lige kaydını reddetme hakkına sahiptir.
D) Merkez Disiplin Kurulu alınan kararları ilgili takım kaptanlarına veya oyunculara, www.klasslig.com internet sitesi üzerindeki cezalar bölümünden duyurur ve WhatsApp yoluyla tebliğ eder.
E) Merkez Disiplin Kurulu, uygulanan disiplin cezalarında, oyuncunun/takımın müsabakalarındaki geçmiş disiplin tutumunu da göz önüne bulundurur.
F) Merkez Disiplin Kurulu, müsabaka da görülen kartlardan ve alınan cezalardan bağımsız olarak, Klasslig Ligi'ndeki keyif öğelerini tehdit ettiğine kanaat getirdiği takıma/oyuncuya disiplin cezası uygulayabilir.
G) Oyuncular sosyal medyada, ligin organizasyon komitesi veya görevlileri hakkında içeriğinde hakaret barındıran Fair-Play dışı söylemde bulunamazlar. Bu kuralın ihlali durumunda; Merkez Disiplin Kurulu, takımdan sorumlu olan kaptana ve ihlali yapan oyuncuya, ihraç cezası, takıma puan silme ve ihraç cezası uygulayabilir.
H) Hakemin oyuncu sağlığı nedeniyle gerekli gördüğü durumlar haricinde, müsabakanın tatil edilmesini beklemeden sahadan takım halinde çekilmenin cezası ise; hükmen mağlubiyettir.
I) Klasslig Ligi'nde bir müsabakanın disiplin/güvenlik gibi bir nedenle tatil edilmesi durumunda ise karar yetkisi tamamen Merkez Disiplin Kurulu'ndadır. Kurul, olayları değerlendirerek müsabakanın yeniden oynanmasına, kaldığı yerden devam etmesine, iki takımdan birinin hükmen galibiyetine, müsabakanın o anki skoruyla tescil edilmesine, her iki takımın ihraç edilmesine veya takımlara puan cezası uygulamasına karar verebilir. Takım kaptanları takım ve taraftarlarından sorumludur.
Taraftarlarının çıkardığı olaylarda takım kaptanları sorumluluğunu yerine getirmeyip çıkan olayları engellemeye gayret etmez ya da tahrik ederse, kurul, takım kaptanına veya takımına tüm Nurex Events müsabakalarından men cezasına kadar, disiplin cezası verebilir.
J) Klasslig Ligi'nde iki takım bir sahaya talipse ve birbirileri ile müsabaka yapmakta uzlaşmamışlarsa o sahada, ilk teklifi yapan takımın değil, teklifine ilk cevap gelip müsabakayı onaylanan ekibin müsabakası oynanır.
K) Onayladığı müsabakaya katılmayan takım için, eğer takımın ilk müsabakası ise; direkt olarak ihraç edilir. Eğer takım ligde daha önceden müsabaka yapmışsa hükmen mağlup sayılır.
L) Müsabakasına katılım göstermeyen takımın bir sonraki müsabakasına çıkabilmesi için Organizasyon Komitesinin banka hesabına havale yolu ile gelemediği müsabakanın ücretini yatırması gerekmektedir.
M) Bir takımın çıktığı bir müsabakada o gün şahsi nedenlerle bir bölümünü eksik verdiği bakiyeyi bir sonraki müsabakada tamamlamaması durumunda, ücreti Klasslig Ligi banka hesabına havale edene dek üyeliği dondurulur.
N) Müsabakayı izleyen seyircilerin veya yedek oyuncuların hakem/saha koordinatörü izni olmadan sahaya girmeleri kesinlikle yasaktır. Klasslig Ligi'nde mücadele eden takımlar, kendilerini izlemeye gelen seyircilerinin de hal ve hareketlerinden sorumludur. Saha koordinatörü veya hakem raporuyla bir takımın taraftarı olduğuna kanaat getirilen kişinin saha koordinatörüne, hakeme, rakip oyuncuya veya taraftara karşı Fair-Play sınırını aşan tutumu veya oyun alanının belirtilen kurallarına uymaması halinde Merkez Disiplin Kurulu ilgili takıma puan cezasından tüm Nurex Events müsabakalarından men cezasına kadar disiplin cezası uygulayabilir.
O) Takımlar müsabakalarla ilgili her türlü itirazlarını müsabaka bitimine müteakip, en geç 24 saat içerisinde Merkez Disiplin Kurulu'na, info@klasslig.com veya Whatsapp yoluyla gönderecekleri e-mail veya yazı ile yapmak durumundadır. Bu süreyi aşan itirazlar dikkate alınmaz.
CEZALARIN UYGULANMASI
A) Oyuncu kendi takımında oynarken saha içi/dışı Fair-Play'i gölgeleyici tutumu dolayısıyla saha koordinatörü veya müsabaka hakemi yorumuyla, müsabakada aldığı bir kart veya verilen karttan bağımsız kart görmeksizin ceza alabilir. Bu durumda verilen müsabaka cezası kadar kendi takımı müsabaka yapıncaya dek, oyuncu kendi takımında veya misafir bir takımda oynayamaz.
B) Oyuncu misafir takımda oynarken saha içi/dışı Fair-Play'i gölgeleyici tutumu dolayısıyla saha koordinatörü veya müsabaka hakemi yorumuyla, müsabakada aldığı bir kart veya verilen karttan bağımsız kart görmeksizin ceza alabilir. Bu durumda verilen müsabaka cezası kadar kadrosunda bulunduğu asıl takımı müsabaka yapıncaya değin, oyuncu kendi takımında veya misafir bir takımda oynayamaz.
C) Merkez Disiplin Kurulu tarafından diskalifiye edilen bir takım, 2 sezon boyunca KlassLig Ligi’nde yer alamaz.
D) Oyuncular puanlı lig sezonu maçlarında aldıkları cezaları bir sonraki resmi Klasslig müsabakasında çekerler. Ceza alan oyuncunun takımının takip eden ilk maçı Play-Off’a denk gelirse cezayı Play-Off maçında çekeceği gibi, Play-Off'la eş zamanlı yeni sezonun puanlı maçları başlarsa, cezayı puanlı yeni sezon maçında da çekebilir. Ancak, Play-Off'ta alınan cezalar, takım Play-Off'ta yoluna devam ettiği sürece yine Play-Off'ta çekilir. Takım Play-Off'tan elendiğinde kalan cezalar puanlı yeni sezon maçlarında çekilir.
PLAY-OFF KURALLARI
A) Klasslig Ligi'nde bir yılda iki kez Play-Off süreci yaşanır. Bunlardan biri Açılış, diğeri ise Kapanış Sezonu Play-Off sürecidir. Sezon başında açıklanmış olan Açılış ve Kapanış Sezonu Play-Off tarihlerindeki puan durumuna göre ilk 24 sırada bulunan takımlar, sezon başında belirlenmiş olan müsabaka programına bağlı olarak Play-Off müsabakalarını oynarlar.
B) Bir takımın Play-Off’da oynayabilmesi için ilgili sezon içinde Klasslig Ligi’nde 8 müsabaka yapmış ve puan durumu sıralamasında ilk 24 içerisinde olması gerekir.
C) Play-Off katılımcılarından herhangi biri, Play-Off başlangıç tarihinden en az 2 gün önce Play-Off’a katılmayacağını resmen, Klasslig Ligi yetkililerine açıklarsa, Play-Off dışında kalır. Klasslig Ligi'nde en az 8 müsabaka yapma kuralına uygun ve sıralamada en üstte olan ekip Play-Off’da mücadele etme hakkını elde eder. Bu açıklama yapılmadığı takdirde ekip, Klasslig Ligi hükmen mağlup olarak işlem görür.
D) Klasslig Ligi'nde 2 takım arasındaki puan eşitliği durumunda sırasıyla
1) Averaj
2) Atılan Gol Sayısı
3) Yapılan Müsabaka Sayısı
4) Galibiyet Sayısı
dikkate alınır. Tüm bu kriterlerin eşit olması durumunda ise; Organizasyon Komitesinin belirlediği saat ve tarihte iki takım arasında yapılacak bir KURA ile üst sırada kimin yer alacağı belirlenir.
E) Transfer sezonunun bitişiyle sabitlenen kadro, Play-Off için o takımın oluşturduğu nihai kadrodur. (Daha sonra değiştirilemez)
F) Oyuncunun Play-Off’da oynaması için (Belirtilen takımda en az bir maç oynamış olması gerekmektedir) transfer sezonunun bitiş günü, takımın resmi kadrosuna Klasslig üyesi sıfatıyla transfer olmuş oyuncular Play-Off’da oynayabilir.
G) Bir takım, transfer sezonu kapanış anında ilk 8 müsabakalık sürecinin içinde olsa dahi, Play-Off adayı olmak istiyorsa, kadrosunu kilitler ve transfer sezonu o takım için kapanır, Ancak, takım Play-Off adayı değilse ilk 8 müsabaka kadrosunu kilitlemeksizin, kadro değişiklikleri yapabilir.
H) Play-off müsabakalarında kadroda usulsüzlük yapan takım şampiyon dahi olsa, kurallarımızda belirtilen süre içerisinde (24 saat içerisinde) müsabaka ile ilgili itirazın Merkez Disiplin Kuruluna iletilmesi ve yapılan incelemeler doğrultusunda itirazın haklı bulunması halinde, usulsüzlük yapan takımın elde ettiği haklar (ödüller, şampiyonluklar) finalde kaybeden takıma verilecektir.
I) Play-Off müsabakaları taçlı oynanır.
J) Klasslig Ligi’nde, ilgili sezonun transfer sezonu kapanış tarihinden önce kurulmuş her takım, aksini beyan etmediği sürece doğal Play-Off adayıdır.
K) Klasslig Ligi’nde ilgili sezonun transfer kapanış tarihinden itibaren Play-Off adaylık süreci başlar. Bu tarih her sezon www.klasslig.com internet sitesinde açıkça belirtilir.
KL21 KONFERANSI
A) KL21 konferansları, Klasslig’in 21 yaş altı oyunculara sahip takımlarının ayrıca kategorize edildiği bölümdür.
B) KL21 konferansında mücadele eden oyuncular için üst yaş sınırı 21'dir. KL21 konferansında Takım Kaptanının isteği üzere 1 adet 25 yaş altı oyuncu oynatabilirler.
C) KL21 konferansında oynayan takımlar diğer konferanslardaki takımlarla müsabaka yapabilir. Fakat KL21 takımların oyuncuları için uygulanan yaş limiti bu müsabakada da geçerlidir.
ORGANİZASYON SORUMLULUKLARI
A) Klasslig Ligi ile ilgili her türlü konuda karar yetkisi Nurex Events’ e aittir.
B) Nurex Events’ in, Klasslig Ligi ile ilgili her türlü değişikliği yapma hakkı saklıdır.
C) Klasslig Ligi'ne katılan tüm takımlar kuralları ve detayları okuyup kabul etmiş sayılır.
D) Organizasyon komitesi gerekli gördüğü takdirde turnuvanın yapılacağı tesisleri, belirlenmiş müsabaka yeri, tarih ve saatlerini önceden haber vermeksizin değiştirebilir. Böyle bir durumda katılımcı takımlar mümkün olan en kısa sürede bilgilendirilecektir.
E) Organizasyona katılan tüm takımlar ulaşım konusunda kendileri sorumludurlar.
F) Organizasyon komitesi, açıklanan ödüllerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
G) Organizasyonla ilgili haberler, duyurular, müsabaka sonuçları, müsabaka programları gibi bilgiler www.klasslig.com'da yayınlanacaktır. Bu, taahhüt edilen bir hizmet değildir ve yayınlanmaması durumunda organizasyon komitesi sorumluluk kabul etmez.
H) www.klasslig.com'da yayınlanan bilgileri takip etmek takımların kendi sorumluluğundadır ve takip etmemelerinden doğacak zararlardan organizasyon komitesi sorumlu tutulamaz.
I) Merkez Disiplin Kurulu tarafından kurallara aykırı davrandığı gerekçesiyle ihraç olan veya cezalandırılan takım, maddi ve manevi herhangi bir hak iddia edemez.
SAĞLIK
A) Klasslig Ligi'nde katılan tüm oyuncular sağlık konusunda kendileri sorumludurlar. Spor yapmalarına engel rahatsızlıkları bulunanlar organizasyona katılmamalıdırlar.
B) 45 yaşından büyüklerin sağlık raporu eşliğinde oynamalarında herhangi bir problem yoktur. İzin ve rapor getirilmediği takdirde Klasslig Ligi Organizasyon Komitesi'nin hiçbir sorumluluğu yoktur.
C) Organizasyon Komitesi; sağlıkla ilgili konularda, tedbir alınmaması veya öngörülemeyen nedenlerden ötürü takımların ve oyuncuların uğrayabileceği maddi ve manevi zararlardan sorumlu tutulamaz.
GÜVENLİK
A) Organizasyona katılan tüm takımlar güvenlik konusunda kendileri sorumludurlar.
B) Katılımcıların kendi aralarında ya da tesislerle aralarında çıkabilecek ihtilaflarda organizasyon komitesi taraf değildir, sorumluluk kabul etmez.
C) Organizasyon komitesi; güvenlik ile ilgili konularda, tedbir alınmaması veya öngörülemeyen nedenlerden ötürü takımların ve oyuncuların uğrayabileceği maddi ve manevi zararlardan sorumlu tutulamaz.