LİBİDOSPOR & OGRU FK

LİBİDOSPOR & OGRU FK

LİBİDOSPOR 11-3 OGRU FK
Maç Kadrosu
SARP DEVRİMCİ ABDURRAHMAN ADIBELLİ
EREN YILMAZ ÖMER EGE TAYMAZ
ARDA ERİM KARAMAN KEREM ÇELİK
TUNA TÜFEKÇİOĞLU KAAN ÇELİK
BARAN GÖKTAŞ BABÜR BURAK ATILAY
AYKUT MERT EREN MUSTAFA DORUK ÖZBEK
EREN ALPAN YAĞIZ EFE ÖZTÜRK
Maçın İçinden
5' (Gol) YAĞIZ EFE ÖZTÜRK
8' (Sarı Kart) YAĞIZ EFE ÖZTÜRK
BARAN GÖKTAŞ (Gol) 9'
BARAN GÖKTAŞ (Gol) 20'
EREN ALPAN (Gol) 22'
23' (Gol) YAĞIZ EFE ÖZTÜRK
AYKUT MERT EREN (Gol) 29'
32' (Sarı Kart) ÖMER EGE TAYMAZ
BARAN GÖKTAŞ (Gol) 33'
TUNA TÜFEKÇİOĞLU (Gol) 35'
AYKUT MERT EREN (Gol) 37'
44' (Gol) YAĞIZ EFE ÖZTÜRK
TUNA TÜFEKÇİOĞLU (Gol) 46'
BARAN GÖKTAŞ (Gol) 47'
TUNA TÜFEKÇİOĞLU (Gol) 55'
AYKUT MERT EREN (Gol) 55'

LİBİDOSPOR & OGRU FK Maç Öyküsü

KLASS SÜPER LİG 2023-24 sezonu 3.hafta mücadelesinde güçlü LİBİDOSPOR ile ligin yeni takımı ACS OGRU FK karşı karşıya geldi. Hakem VOLKAN TAN DANIŞMAZ'ın ilk düdüğü ile başlayan mücadelede, ACS OGRU FK takımının hızlı oyunu ve erken golü ile şekillendi. Ligin güçlü takımlarından LİBİDOSPOR, tahminlerin aksine karşısında çok hareketli ve teknik gücü yüksek bir takım buldu. 5.dakikada YAĞIZ EFE ÖZTÜRK'ün golü ile öne geçen ACS OGRU FK takımı, maçın her saniyesinde koşan, boş alan yaratan, top ayakta iken dripling yapabilen, ince paslar ile baş döndüren, rakibin ayağından top çalan ve rakibi terleten oyunu ile maça damga vurmaya hazırlanırken, KLASS LİG'de oynadığı hiç bir maçta çok fazla terlemeden sistemini sahaya yansıtan LİBİDOSPORu en çok yoran takım olacağını gösterdiler. Ama futbol hata affetmez, biraz gevşemeyi kabullenmez. Sabır ile oynanan oyun, sonunda başarıyı getirir. Nitekim de öyle olmaya başladı. KAAN ÇELİK'in üstün yeteneği, YAĞIZ EFE ÖZTÜRK'ün oyun hakimiyeti ve BABÜR BURAK ATILAY'ın sürekli oyunun içinde pas trafiğini yönlendiren tekniğine rağmen, devamlılığı olmayan bir sistemin olumsuzluklarını ilerleyen dakikalarda görmeyi başladılar. Yada KLASS LİG'de ilk maçları olduğu için tecrübe eksikliği kendini göstermiş olacak ki, LİBİDOSPOR inanılmaz derecede zorlanmasına rağmen, sabır ile kendi oyunlarını sahaya yansıtıp, 9, 20 ve 22. dakikalarda maçın yıldızı BARAN GÖKTAŞ ve EREN ALPAN iş birliği ile bulduğu goller ile ilk yarıyı 3-2 önde kapatmayı başardı.

İkinci yarının ilk düdüğünden itibaren iki takımda oyuna çok hızlı başladı. İki takımda ilk yarıda ki dizilişi bozmadı ve tekniğe dayalı oyun ve ara paslar ile kontra atağa çıkarak gol aramaya başladılar. ÖMER EGE TAYMAZ'ın defans bloğunda yalnız kalması, KEREM ÇELİK'in hücumdan geç dönmesi, LİBİDOSPOR akınlarının sıklaşmasını sağladı. Bu andan itibaren, ligin fantastik golcüsü TUNA TÜFEKÇİOĞLU sahneye çıktı ve yine gözlerimizin pasını silen birbirinden mükemmel 3 gol ile maçı tamamladı. Ve yine maçın golü ödülünün sahibi oldu. BARAN GÖKTAŞ'ın inanılmaz performansı ile yıldızlaştığı mücadelede, AYKUT MERT EREN yine aradan sıyrılıp , tabiri caiz ise kaş ile göz arasında 3 gol ile, yine krallık yarışında kendisine yer edinmeyi başardı. YAĞIZ EFE ÖZTÜRK'in ilk yarıdaki muhteşem oyunu, KAAN ÇELİK ile birlikte devam etse de, yeterli yardımı alamayınca, hem ileride, hemde orta alanda yalnız kaldı ve güçlü LİBİDOSPOR orta sahası arasında sıkışıp kaldılar. BABÜR BURAK ATILAY'ın özverili mücadelesi örnek olurken, LİBİDOSPOR defans bloğundaki uyumlu ikili olan ARDA ERİM KARAMAN ve EREN YILMA ikilisini geçmeyi başaramadılar. Geçtikleri anlarda ise, LİBİDOSPOR'un yıldız kalecisi SARP DEVRİMCİ'yi geçemediler.

Son düdük çaldığında, herkes hayretler içerisinde, skorun nasıl olurda 11-3 olduğunu anlamaya çalışıyordu. Oynanan futbola baktığımızda, LİBİDOSPOR, KLASS LİG tarihinde en çok yorulduğu mücadeleyi oynamasına rağmen ve rakibin teknik gücü karşısında uzun süre ayaklarında top tutamamalarına rağmen, nasıl oluyorda 11-3'lük galibiyet ile sahadan ayrılıyorlar diye düşünmeye başladı herkes. Ama cevap şöyle: ne kadar teknik olursanız olun. Ne kadar boş alan yaratıp, rakibi yorarsanız yorun. Eğer düzenli bir sisteminiz ve devamlılığınız yok ise, mağlubiyet er yada geç kaçınılmaz oluyor. ACS OGRU FK ilk maçın verdiği tecrübe eksikliğine rağmen sahada resital sundular. Ama skora yansıtamadılar. Bu maçta gördükleri eksiklikleri, tamamlamaları için, önlerinde 1 hafta var. Lige, muhteşem oyun ve sıfır puan ile başlamak üzse de, ilerleyen haftalar için umut verdiler.

Üst